Om denne hjemmesiden


Konseptet

Idéen bak denne hjemmesiden er å skrive og publisere subjektive rangeringslister. Disse skal i utgangspunktet oppdateres med ett element per dag slik at en topp 5-liste tar fem dager å publisere, en topp 15-liste tar 15 dager, mens det vil ta 50 dager å publisere en topp 50-liste. Tematikken i listene vil variere, men det er ikke å legge skjul på at de vil handle om ting jeg finner interessant. Per dags dato, har jeg liste-idéer nok til de neste 2,5 årene, men jeg tar gjerne imot listeforslag fra publikum.


Comebacks

Min første hjemmeside så dagens lys i 2000 da jeg var midt i mine studier ved NTNU-Trondheim (men domenet frodedahl.com ble ikke tatt i bruk før 2006), og med uregelmessige mellomrom har den vært oppe og nede, mest nede. Ingen av mine fire tidligere forsøk har vært noen varig suksess, så det er lite som skulle tilsi at denne inkarnasjonen skal bli noe særlig lengelevende den heller. Mye tyder faktisk på at dette er det siste forsøket jeg gjør. Dersom motivasjonen skulle svikte nok en gang, så er det lite sannsynlig at det blir flere comebacks.


Pauser, resirkulering og ny design

Dette er den femte inkarnasjonen av hjemmesiden min, og jeg rakk å holde på i 150 dager i fjor (1. januar - 30. mai), før motivasjonen forsvant. Den kanskje største grunnen til “kollapsen” var at jeg ikke tillot meg å ta pauser underveis (f.eks. i forbindelse med ferier eller travle perioder). Hvis jeg føler for pauser, kommer jeg denne gangen til å følge denne følelsen. Men ettersom jeg hadde skrevet og publisert 150 listeoppføringer, så har jeg et lite reservelager å ta av. Å ta en pause fra skrivingen, behøver ikke å bety en pause fra publiseringen. Da republiserer jeg simpelthen lister jeg brukte i fjor – muligens med oppdateringer hvis det behøves.

En annen grunn til at jeg har en fornyet tro på at dette skal gå bra, er det nye designet og brukergrensesnittet, som hjemmesidemakeren squarespace.com har gjort mulig. Det er blitt vesentlig lettere å snekre hjemmeside, og best av alt: Den vil være lesbar på alle weblesere og på alle plattformer (PC, nettbrett og smarttelefon).